Nelson Mandela

Die kind wat dood geskiet is deur soldate by Nyanga
Met de stem van Hadewych Minis, die het gedicht heeft voorgedragen tijdens de herdenking van Nelson Mandela (Samen door Mandela) op zondag 15 december in de Stadsschouwburg te Amsterdam.


Dat jij er bent geweest
Edsillia Rombley zong samen met Wudstik, Leona Philippo, Shirma Rouse, Lesley van der Aa en Spencer Cruzhet een speciaal lied voor Mandela “Dat jij er bent geweest” Het nummer is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis en de tekst is geschreven door Huub Oosterhuis. Bekijk het optreden.

Ntjam Rosie
Ntjam Rosie
 is een Kameroens-Nederlandse jazzzangeres en trad op tijdens “Samen door Mandela” met een prachtig nummer.

Cape Town Opera Choir
De beide gezelschappen waaruit het koor bestaat hebben zowel in Amsterdam als bij de begrafenis in Zuid-Afrika gezongen.


Places you find love (slotlied)
Met o.a Denise Jannah, Angela Groothuizen, Astrid Seriese, Shirma Rouse, Julya Lo’ko, Regina Lecransie, Leoni Jansen

AT5  live verslag van de Nelson Mandela-herdenking in de Stadsschouwburg. Zondag 15 december is de op 5 december overleden anti-apartheidsstrijden en oud-president begraven.

Met optredens van o.a Freek de Jonge, Wende Snijders, Edsilia Rombley, Typhoon, Postmen, Hadewych Minis, Angela Groothuizen, Gerda Havertong, Denise Jannah, Akwasi, Kenneth Herdigein, Adriaan van Dis, Thom Hoffmann, Hans Dagelet, Arthur Japin, Benjamin Herman en het Cape Town Opera Choir.

Foto’s

nelson_mandela1

samen_door_mandela

prinses_beatrix

nelson_mandela2

Foto’s: Marieke van de Velde